Volg je bezoekers!

Op dit moment zijn er wereldwijd vele miljoenen websites en dat aantal groeit elke dag. Op 22 april 2011 is in Nederland de 4,4 – miljoenste .nl domeinnaam geregistreerd. De kans is dus groot dat honderden, misschien zelfs duizenden websites om dezelfde bezoekers strijden als jij. Met webanalyse volg je je bezoekers, krijg je inzicht in wie je bezoekers zijn, wat ze op je website doen en helpt je bij het ontwikkelen van strategieën waarmee je je kunt onderscheiden van de rest.

Meten, weten en verbeteren

Webanalyse is het continue proces van verzamelen, rapporteren en analyseren van bezoekersgegevens. Met behulp van webanalyse kun je niet alleen zien hoeveel bezoekers je website trekt, maar kun je ook het gedrag van deze bezoekers analyseren. Hierdoor krijg je inzicht in de behaalde resultaten van de website waardoor je de site (nog) beter op de doelgroep kunt afstemmen. Met andere woorden: meten, weten en verbeteren!

Waarom is webanalyse nodig?

Met behulp van webanalyse krijg je waardevolle en betrouwbare informatie over wat je bezoekers op je website doen en hoe je site functioneert. Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Hoeveel bezoekers heeft mijn website?
  • Waar komen mijn bezoekers vandaan?
  • Hoe lang blijven mijn bezoekers op de site of hoe snel verlaten ze de site?
  • Welke zoektermen gebruiken mijn bezoekers om op mijn site te komen?
  • Op welke pagina’s verlaten de meeste bezoekers mijn site weer?
  • Waar liggen verbeterpunten voor de website?

Deze en nog veel meer gegevens zijn onmisbaar bij het constant verbeteren van je website. Het is belangrijk dit bezoekersgedrag te analyseren en hier eventueel verbeteracties aan te koppelen. Uiteindelijk wil je dat de bezoekers zo eenvoudig mogelijk doen op je site waarvan jij wilt dat ze dit doen. Dit kan het kopen van een product zijn, maar ook het abonneren op een nieuwsbrief of het vinden van informatie kan een doel zijn.

Innovata maakt bezoekersgedrag inzichtelijk

Inzicht in het gedrag van de bezoekers op je website leidt dus tot gerichte verbetering en uiteindelijk tot een hoger rendement van je website. Om te komen tot de juiste inzichten zul je het gedrag van je bezoekers moeten meten met analysesoftware. Innovata biedt het meetpakket Google Analytics aan en heeft ruime ervaring in het gebruik er van. Google Analytics is een gebruiksvriendelijk pakket met zeer veel mogelijkheden, waar je snel in kunt verdwalen. Hoe moeten bepaalde cijfers nu op de juiste wijze worden gelezen? Op het gebied van het analyseren van bezoekersgedrag kan Innovata onder andere het volgende voor je doen:

  • Installeren van de Google Analytics code op je website (plus eventueel aanmaken Google account)
  • Instructie geven over het gebruik van Google Analytics
  • Periodieke (bijvoorbeeld maandelijks) metingen en analyses verrichten waardoor je inzicht krijgt in conversiepercentages en algemeen gebruik van je website
  • Adviseren over verbeterpunten voor je website
[divider style=”hr-dotted”]

Meer weten?

Neem dan direct contact op met Innovata.

keyboard_arrow_up