Pinterest biedt nu ook verborgen borden

Pinterest biedt vanaf nu eindelijk de mogelijkheid om Verborgen Borden aan te maken! In deze borden kun je van alles en nog wat pinnen, zonder dat je dit toont aan de hele online buitenwereld. Ideaal als je afbeeldingen en/of video’s hebt die je niet met iedereen wilt delen. De verborgen borden zijn alleen zichtbaar voor jou en mensen die je uitnodigt om ook te kunnen pinnen op je bord(en). De pins zijn niet doorzoekbaar vanuit de zoekoptie van Pinterest. Hoe ga je aan de slag met deze verborgen borden? Je leest het hieronder.

Zo voeg je een verborgen bord toe aan je Pinterest account

Log in op Pinterest en scroll vanuit je overzicht met borden dan helemaal naar beneden. Ik zie inmiddels de optie om maximaal drie verborgen borden toe te voegen aan mijn Pinterest account. Het kan zijn dat deze optie nog niet voor iedereen beschikbaar is en Pinterest deze de komende tijd langzaam uitrolt onder alle Pinterest gebruikers.

Het is overigens ook gewoon mogelijk om vanuit de optie Toevoegen + bovenaan je Pinterest venster te kiezen voor ‘een bord maken’.

Verborgen Pinterest borden

Geef het verborgen bord een titel en een categorie mee. Dit werkt hetzelfde als bij de gewone borden op Pinterest.Tevens heb je de mogelijkheid om andere Pinterest gebruikers uit te nodigen om pins te plaatsen op een verborgen bord. Het bord en de daarin geplaatste pins zijn dan alleen zichtbaar voor jou en degene die je hebt uitgenodigd.

Verborgen Pinterest bord aanmaken

Wil je later het verborgen bord toch openbaar maken, dan kan dit door simpelweg het bord te bewerken en het schuifje in het bord op ‘Uit’ te zetten. Het is overigens niet mogelijk om een openbaar bord op verborgen te zetten.

Ik heb nog geen idee of ik deze optie zelf ga gebruiken en waarvoor. Ik heb eigenlijk niet zoveel te verbergen…..

Ferdi Soetekouw
Social media adviseur, trainer en coach | Online resultaatversneller | Ik help bedrijven en organisaties online marketing en social media doelgericht inzetten
Ferdi Soetekouw
Ferdi Soetekouw
Deel dit artikel:

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

keyboard_arrow_up