Alle afmetingen voor de nieuwe Twitter profielpagina

Twitter_profiel_Ferdi

Twitter heeft sinds vorige week de nieuwe profielpagina’s uitgerold voor alle gebruikers. Als fanatiek Twitter gebruiker heb ik hem direct in gebruik genomen. Heb jij hem nog niet? Meld je dan snel aan via deze link. Dit nieuwe profiel legt veel meer de focus op beeld (facebookachtig uiterlijk) en dat betekent een wijziging van de omslagfoto (cover) en je profielfoto. Waarschijnlijk heeft  je profiel na deze omzetting een kleine onderhoudsbeurt nodig om je pagina er weer tip top uit te laten zien.

Dus, open je favoriete fotobewerkingsprogramma, ga naar de pagina met je Twitter instellingen en ga aan de slag.

Header foto (1500 pixels breed en 500 pixels hoog)

Dit is de grote omslagfoto bovenin het scherm die over de hele breedte van je browser getoond wordt. Twitter zelf adviseert de afmetingen van 1500 pixels bij 500 pixels te hanteren, maar de foto zal altijd opgeblazen worden om de hele breedte van het scherm te gebruiken. Dit betekent dat ook al gebruik je een afbeelding van 1500 bij 500 pixels, deze nogal slecht getoond kan worden wanneer je de profielpagina bekijkt op bijvoorbeeld een 27 –inch monitor. Tenzij de afbeelding opgeslagen is met een hele hoge resolutie. Zo niet, dan worden de pixels vrij zichtbaar. Mijn ervaring is overigens dat je beter een hoogte van 421 pixels kunt gebruiken, omdat Twitter er niet bij vermeld dat er aan de boven- en onderkant een aantal pixels worden weggesnoept.

Daarom is het beter een afbeelding van 3000 bij 1000 pixels te uploaden of een afbeelding van 1500 bij 500 pixels op te slaan met de hoogst mogelijke resolutie (DPI). Maar let er op dat je onder de maximale opslagcapaciteit van 5MB blijft.

Op zoek naar inspiratie voor je omslagfoto? Twitter heeft een mooie galerij met nieuwe afbeeldingen in het juiste formaat. Bekijk ze hier.

Mijn ervaring is overigens dat je bij de breedte van 1500 pixels beter een hoogte van 421 pixels kunt gebruiken, omdat Twitter er niet bij vermeldt dat er aan de boven- en onderkant van de foto een aantal pixels worden weggesnoept.

Profielfoto (400 pixels breed en 400 pixels hoog)

Twitter raadt hier aan de minimal afmetingen van 400 bij 400 pixels te gebruiken. En de afbeelding moet vierkant zijn. Is dit niet het geval dan kun je tijdens het uploadproces ook een vierkante uitsnede maken uit een foto. Ook hier is het aan te bevelen een foto met een zo hoog mogelijke resolutie te gebruiken van maximaal 2MB.

De profielfoto wordt verkleind tot 200 bij 200 pixels op je profielpagina en wordt zelfs nog kleiner in de tijdlijnen. Maar hij wordt groter zodra iemand er op klikt. Zorg er daarom voor dat je foto er scherp uitziet in alle verhoudingen.

En de achtergrondafbeelding dan?

Die kun je vergeten. Met de komst van dit nieuwe Twitter profiel is de achtergrondafbeelding verdwenen. Deze zal op enkele plaatsen eerst nog wel zichtbaar zijn terwijl je navigeert door je Twitter profiel, maar dit zal alleen voor jou te zien zijn als je bent ingelogd. De achtergrondafbeelding is in ieder geval niet zichtbaar voor mensen die je nieuwe Twitter profielpagina bezoeken. Uitzondering is wanneer je op een tweet klikt om de details te bekijken (met dank aan @Hermaniak)

Dus besteed geen tijd, creativiteit en energie meer aan een achtergrond die toch niemand meer te zien krijgt. Ga in plaatst daarvan naar je Ontwerp instellingen en kies voor een standaard achtergrondkleur. Bijvoorbeeld een kleur uit de huisstijl van je bedrijf.

Ik vind het nieuwe Twitter profiel op visueel en functioneel (hierover later meer) gebied een geweldige verbetering. Je kunt je als persoon of bedrijf letterlijk nog beter zichtbaar maken. Wat vind jij er van? Heb je er al iets mee gedaan? Ik lees het graag terug in de reacties!

Ferdi Soetekouw
Social media adviseur, trainer en coach | Online resultaatversneller | Ik help bedrijven en organisaties online marketing en social media doelgericht inzetten
Ferdi Soetekouw
Ferdi Soetekouw
Deel dit artikel:

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

keyboard_arrow_up