LinkedIn geeft gepersonaliseerde tips voor meer profielweergaven

Een recente update van LinkedIn zorgt er voor dat je vanaf nu meer informatie te zien krijgt bij het onderdeel ‘Wie heeft mijn profiel bekeken’. Daarnaast krijg je gepersonaliseerde tips over hoe je er voor kunt zorgen dat jouw profiel vaker bekeken wordt.

De nieuwe layout geeft meer gedetailleerde analyses over LinkedIn leden die jouw profiel pagina hebben bekeken. Zo kun je zien in welke bedrijfstak ze werkzaam zijn en of ze bijvoorbeeld dezelfde functietitel gebruiken als jij.

WVYP_New

Stel dat er veel mensen zijn met de functietitel ‘recruiter’ die jouw profiel hebben bekeken. Vanaf nu zal LinkedIn deze informatie opsplitsen. Eerder was het zo dat je alleen kon zien hoe vaak je profiel was bekeken en zag je een lijst van meest recente LinkedIn leden die je pagina hadden bekeken.

Als aanvulling op deze nieuwe analyses krijg je ook tips die er voor moeten zorgen dat je profiel vaker bekeken wordt. LinkedIn geeft je suggesties op basis van hoe leden uit dezelfde bedrijfstak meer paginaweergaven genereren. Een suggestie zou iets heel simpels kunnen zijn als het toevoegen van een bepaalde vaardigheid aan je profiel of lid te worden van een specifieke LinkedIn groep. Zelf  kreeg ik vandaag onder andere de tip om Bill Gates te gaan volgen om zo meer persoonlijke inzichten en adviezen te krijgen over de filantropische industrie. Maar of me dit nu echt wat gaat opleveren vraag ik me af…

Eén  hele simpele manier er voor te zorgen dat je LinkedIn profiel vaker bekeken wordt: voeg een professionele profielfoto toe. Profielpagina’s met een profielfoto worden vijf keer vaker bekeken dan een pagina zonder profielfoto.

Deze vernieuwde versie van  “Wie heeft je profiel bekeken?”  wordt vanaf vandaag uitgerold te beginnen met de gebruikers die de LinkedIn taal hebben ingesteld op ‘Engels’. De andere talen zullen daarna volgen. Het ziet er in ieder geval fraai uit en geeft zeker meer informatie over wie jouw pagina hebben bekeken. Maar of de tips ook echt gaan leiden tot meer weergaven van je profiel vraag ik me af. Ik ga een aantal tips in ieder geval een tijd opvolgen en kijken of me dit wat oplevert. De resultaten zal ik later op deze website bekend maken.

 

 

Ferdi Soetekouw
Social media adviseur, trainer en coach | Online resultaatversneller | Ik help bedrijven en organisaties online marketing en social media doelgericht inzetten
Ferdi Soetekouw
Ferdi Soetekouw
Deel dit artikel:

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

keyboard_arrow_up