Meer controle over je LinkedIn account

LinkedIn is vorige week begonnen met het uitrollen van een drietal nieuwe functionaliteiten die je als gebruiker meer de controle moeten geven over je LinkedIn account en data. En een ‘control freak’ als ik, is daar erg blij mee.

Meer controle over je LinkedIn account

Ingelogd op een openbare PC?

Weet jij op hoeveel en welke apparaten je bent ingelogd op LinkedIn? Ben jij er wel heel zeker van dat je bent uitgelogd op LinkedIn op die computer van je collega die je geholpen hebt met het verbeteren van zijn profiel? Om hier achter te komen heeft LinkedIn hier nu een handige oplossing voor. Bij je instellingen is er nu een pagina waarop je kunt zien waar en op welke apparaten je bent ingelogd. Natuurlijk heb ik deze nieuwe functie uitgetest voor mijn eigen account. Het resultaat: 11 openstaande LinkedIn sessies op verschillende apparaten, waaronder smartphone, iPad, laptop en desktop. Gelukkig allemaal eigen apparaten en geen actieve sessies op openbare pc’s of laptops van collega ondernemers. Je moet er toch niet aan denken dat iemand anders toegang heeft tot jouw LinkedIn account. In negen van de tien gevallen zal waarschijnlijk iemand eerst netjes uitloggen om vervolgens met eigen gegevens weer in te loggen, maar je weet maar nooit. Met de nieuwe functie van LinkedIn is het nu een fluitje van een cent om je actieve sessies te beheren en af te sluiten.

Hoe werkt het?

  • Log in op LinkedIn
  • Zorg er voor dat de taal ingesteld staat op Engels (via Instellingen -> Taal -> Wijzig)
  • Ga naar Settings -> Sessions (mocht je de optie hier nog niet zien staan, klik dan op deze link: https://www.linkedin.com/settings/sessions)
  • Je krijgt nu het overzicht te zien van je actieve LinkedIn sessies met gedetailleerde informatie per sessie
  • Zie je nu één of meerdere sessies staan die je af wilt sluiten, klik dan simpelweg op de link ‘Sign out‘ achter de actieve sessie. Alles ineens afsluiten kan ook. Klik in dat geval op de link ‘Sign out of all these sessions‘.

Actieve LinkedIn sessies

 

Je complete LinkedIn archief downloaden

LinkedIn geeft op hun eigen blog aan dat jouw data op LinkedIn ook echt van jou is. En dat je hier als gebruiker ook gewoon toegang tot moet hebben. Om die reden heeft LinkedIn haar gebruikers de mogelijkheid gegeven om op een eenvoudige manier je complete LinkedIn archief met al jouw data aan te vragen en te downloaden. Met één klik op de knop vraag je dit archief aan en heb je binnen 72 uur al je LinkedIn data tot je beschikking.

Je LinkedIn archief aanvragen

Ik heb vorige week zelf mijn eigen LinkedIn archief aangevraagd en een dag later kreeg ik keurig een mail van LinkedIn met daarin een link naar een downloadbaar bestand. Dit bestand bevat meerdere Excel bestanden waaronder die van al je statusupdates, activiteiten, zoekopdrachten en aanbevelingen.

[button url=”https://www.linkedin.com/settings/data-export-page” class=”button” size=”large” color=”cool-blue” target=”_blank” lightbox_content=”” lightbox_description=””] Je eigen LinkedIn archief aanvragen [/button]

Aanpassen wachtwoord veiliger

LinkedIn stuurt je bij het wijzigen van je wachtwoord vanaf nu een e-mail met extra informatie. In deze mail zie je waar en wanneer dit wachtwoord is gewijzigd, inclusief de tijd en gedetailleerde informatie over het apparaat waarop de aanpassing is gedaan met browser informatie, het IP-adres en de fysieke lokatie (bij benadering). Krijg je nu een mail waaruit blijkt dat jij niet degene bent die het wachtwoord van het LinkedIn account heeft gewijzigd? Dan is het heel verstandig direct op de link ‘change your password’ te klikken en je wachtwoord aan te passen. Ook dan zul je weer een mail krijgen, maar nu met de informatie die je bekend voorkomt!

Het kan even duren voordat je de eerste twee functies bij je instellingen ziet staan (ik zie ze ook nog niet). Tot die tijd kun je de functies wel gewoon gebruiken door de taal op Engels te zetten en gebruik te maken van de in dit artikel opgenomen links.

Ferdi Soetekouw
Social media adviseur, trainer en coach | Online resultaatversneller | Ik help bedrijven en organisaties online marketing en social media doelgericht inzetten
Ferdi Soetekouw
Ferdi Soetekouw
Deel dit artikel:

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

keyboard_arrow_up