Klikt het? Met 1 klik meer LinkedIn connecties

LinkedIn uitnodigingVeel van jullie (en tot voor kort ik ook) zullen in de e-mail handtekening een link hebben staan waarin zoiets staat als “Volg mij op LinkedIn” of “Laten we de connectie maken op LinkedIn”. Dit gevolgd door een link die verwijst naar je persoonlijke LinkedIn profiel. “Wat is daar mis mee?” zul je je misschien afvragen. Op zich niks, maar klikt de ontvanger op deze link dan zal in 98% van de gevallen het volgende gebeuren:

Wanneer iemand niet ingelogd is op LinkedIn en op deze link [highlight color=”fire” style=”style-2″]klikt[/highlight] dan komt de persoon niet direct op jouw uitnodigingspagina en zelfs misschien niet eens op je eigenlijke LinkedIn profielpagina, maar waarschijnlijk op het algemene, openbare profiel. Deze laatste wordt onder andere getoond in de zoekresultaten van Google. Deze bedoel ik dus:

Openbare LinkedIn profiel
Openbare LinkedIn profielpagina

 

Wil men je uitgebreide LinkedIn profielpagina bekijken dan moet er eerst [highlight color=”fire” style=”style-2″]geklikt[/highlight] worden op de button met de tekst “Volledig profiel van Ferdi Soetekouw bekijken”. Hierna word je over het algemeen doorverwezen naar het login venster van LinkedIn:

Inlog venster LinkedIn
Inlog venster LinkedIn

Hoe moeilijk wil je het iemand maken? Maar goed, aangenomen dat men nog steeds geïnteresseerd is om een connectie met jou te maken en zijn of haar inloggegevens van LinkedIn nog weet, vullen ze deze laatste in. Na weer een [highlight color=”fire” style=”style-2″]klik[/highlight] op de knop “Aanmelden” verschijnt dan eindelijk je ‘echte’ LinkedIn profiel.

Openbare LinkedIn profielpagina
Openbare LinkedIn profielpagina

Maar dan ben je er nog niet. Zoek in bovenstaande afbeelding maar eens snel de optie om de connectie met mij te maken. Je raakt snel afgeleid door alle informatie die daar over mij vermeld staat (wat natuurlijk zeer de moeite waard is 😉 ) en een duidelijke gekleurde knop die direct in het oog springt is niet te vinden. Als je goed zoekt vind je uiteindelijk rechtsboven een simpele link met de tekst “Ferdi Soetekouw toevoegen aan uw netwerk”. Valt niet direct op toch? Heeft men deze link dan uiteindelijk toch gevonden en [highlight color=”fire” style=”style-2″]klikt[/highlight] men hier op dan verschijnt er ten slotte eindelijk jouw pagina met de uitnodiging en kan men je een persoonlijke uitnodiging sturen.

LinkedIn uitnodiging

Als je goed hebt meegeteld zijn er [highlight color=”fire” style=”style-2″]vier kliks[/highlight] nodig om via bovenstaande manier een connectie te maken. Niet echt snelle manier om te linken. Hoeveel mensen zullen tijdens dit proces afhaken? Ik zou het niet weten, maar wat ik wel weet is dat er een veel eenvoudigere en snellere manier is.

De 1-klik methode

Er is dus een makkelijkere manier om mensen uit te nodigen op LinkedIn. Dit doe je met de [highlight color=”fire” style=”style-1″]1-klik methode[/highlight].

Hier is mijn link waarmee je met 1 klik direct op mijn uitnodigingspagina van LinkedIn komt:
http://www.linkedin.com/inviteFromProfile?from=profile&key=34561641&firstName=Ferdi&lastName=Soetekouw  

Verdient niet echt de schoonheidsprijs, maar het werkt. Om de link ‘mooier’ en korter te maken heb ik gebruik gemaakt van de URL verkleiner Bitly. De link ziet er dan als volgt uit: http://linkd.in/13Mg1c9

Wanneer iemand op deze link klikt gaat hij of zij direct naar mijn LinkedIn uitnodigingspagina. Dus niet naar mijn openbare profiel, uitgebreide profiel of een pagina waar men moet zoeken naar de juiste link. Nee, echt direct naar mijn uitnodiging. Door het zo eenvoudig te maken is de kans een stuk groter om die uitnodiging ook echt te krijgen.

Maak je eigen 1-klik link

  1. Log in op LinkedIn en ga naar je profielpagina en bekijk de URL (het webadres in je browser) die dan verschijnt.  Als je ingelogd bent op LinkedIn je klikt op “Profiel” of “Profiel weergeven” dan zie je een nummer staan in de URL. Bij mij ziet de URL er zo uit: http://www.linkedin.com/profile/view?id=34561641&trk=tab_pro
  2. Zoek je eigen LinkedIn gebruikersnummer. Het is het nummer achter id= Bij mij is het 34561641:
    http://www.linkedin.com/profile/view?id=34561641&trk=tab_pro
  3. Heb je eenmaal je LinkedIn gebruikersnummer gevonden, plaats deze dan in de link hieronder samen met je voor- en achternaam:
    http://www.linkedin.com/inviteFromProfile?from=profile&key=34561641&firstName=Ferdi&lastName=Soetekouw  

Zo makkelijk is dat! Wil je meer LinkedIn uitnodigingen ontvangen? Gebruik deze link (in de verkorte versie of als hyperlink in de tekst) dan overal waar mogelijk.

Een aantal suggesties:
E-mail handtekening | Twitter biografie (en tweets) | Facebook profiel | Op je website | Google+ profiel | About.me pagina | Blogberichten | Digitale nieuwsbrief

Is het je gelukt of heb je hulp nodig?  Stuur me een (persoonlijke) uitnodiging en laat me weten. Het is maar een kleine stap (1 klik!) –> [highlight color=”green” style=”style-1″]Stuur me je uitnodiging[/highlight]

Ferdi Soetekouw
Social media adviseur, trainer en coach | Online resultaatversneller | Ik help bedrijven en organisaties online marketing en social media doelgericht inzetten
Ferdi Soetekouw
Ferdi Soetekouw
Deel dit artikel:

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

keyboard_arrow_up