LinkedIn toont nu je profielscore binnen je netwerk

LinkedIn heeft afgelopen woensdag 21 mei een nieuwe optie gelanceerd als uitbreiding op het onderdeel ‘Who’s Viewed Your Profile / Wie heeft je profiel bekeken’. Deze optie laat zien hoe je goed of slecht je persoonlijke LinkedIn profiel scoort ten opzichte van andere medewerkers binnen je organisatie en voor iedereen met wie je verbonden bent op dit zakelijke sociale netwerk. De ranglijst is gebaseerd op hoe vaak je profiel is bekeken tijdens de voorgaande 30 dagen.

LinkedIn profielscore

Het onderdeel ‘Who’s Viewed Your Profile’ is volgens LinkedIn één van de meest populaire onderdelen van de site. Door deze ranglijst toe te voegen, hoopt het bedrijf gebruikers aan te sporen om actiever te worden op het netwerk. Naast de scores zie je een lijst met ‘easy ways to get more views’. Hier geeft LinkedIn je suggesties zoals lid te worden van een groep of vaardigheden toe te voegen, om op die manier er voor te zorgen dat men je profiel vaker gaat bekijken. En dus hoger gaat scoren in deze ranglijst.

Linked profielscore

Deze nieuwe optie binnen LinkedIn werkt op moment van schrijven van dit bericht alleen nog in de Engelse taal. Heb je LinkedIn op de Nederlandse taal ingesteld en wil je weten hoe goed (of slecht) jij momenteel ‘scoort’ binnen je LinkedIn netwerk? Zet de taal dan dus even op Engels via je instellingen. De verwachting is dat deze optie de komende tijd ook voor de Nederlandse versie zal worden uitgerold.

O ja, alleen de mensen met wie je een eerstegraads connectie hebt kunnen zien hoe jij scoort met je profiel. Wees dus niet bang dat recruiters of headhunters je score kunnen bekijken.

Laat jij je beïnvloeden door deze nieuwe ranglijst op LinkedIn en ga je hierdoor actiever worden op dit netwerk?

Ferdi Soetekouw
Social media adviseur, trainer en coach | Online resultaatversneller | Ik help bedrijven en organisaties online marketing en social media doelgericht inzetten
Ferdi Soetekouw
Ferdi Soetekouw
Deel dit artikel:

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

keyboard_arrow_up