Werkwijze

Bij het ontwerpen van een website staan jouw wensen voorop. Ik vertaal deze wensen naar het medium internet en regel alles van begin-tot-eind. Op die manier heb je er weinig omkijken naar en kun jij je bezighouden met waar jij goed in bent!

In 5 stappen naar een succesvolle online start!

Stap 1: Luisteren

Tijdens een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek stellen we vast wat je wilt communiceren of verkopen en welke uitstraling de website moet krijgen. Tijdens dit eerste gesprek komen verschillende vragen aan de orde:

  • Welke verwachtingen heb je van je eigen website?
  • Welke onderdelen wil je graag in je website hebben?
  • Wat is de doelgroep waar je je op richt?
  • Welke uitstraling moet de website hebben?
  • Hoe belangrijk is het voor je om door potentiële, nieuwe klanten gevonden te worden via Google?
  • Wat is je budget?
  • Heb je al ideëen over een domeinnaam en hosting van je website? (Innovata kan beide overigens voor je regelen!)

Op basis van dit gesprek kan ik een offerte voor je opstellen en vervolgens met je doornemen. Ga je akkoord met dit voorstel, dan gaan we door naar stap 2.

Stap 2: vertalen

Tijdens stap 1 heb ik vaak al een goed beeld gekregen van hoe je wilt dat de website er uit moet gaan zien en welke functies de website moet hebben. In stap 2 worden eventuele onduidelijkheden hierover nog besproken. Het belangrijkste wat echter in deze fase aan de orde komt is het verzamelen van eventueel al aanwezige content (teksten), het bepalen van de (navigatie)structuur en het kiezen van een passend uiterlijk van de website. Met deze informatie ga ik vervolgens aan de slag om een bij jou en je bedrijf passend ontwerp te maken. Afhankelijk van je te besteden budget worden eventuele keuzemogelijkheden met je besproken.

Stap 3: bouwen

Met alle verkregen informatie uit de eerste 2 stappen ga ik aan de slag met de bouw van je website. Ik zet je website eerst op een tijdelijk – eventueel afgeschermd – webadres, zodat je de vorderingen op de voet kunt volgen. Dit biedt jou de gelegenheid mee te kijken en eventuele kleine aanpassingen door te geven. De bouw wordt in fases uitgevoerd, waarbij elke fase met je besproken wordt voordat er verder gegaan wordt met de bouw. Zo komen we achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Stap 4: je site op internet

Zodra fase 3 naar tevredenheid is afgerond zorg ik er voor dat de website overgezet wordt naar je eigen internetadres (domeinnaam), deze zichtbaar is voor iedereen en gevonden wordt door de zoekmachines.

Stap 5: ondersteuning

Nadat de website live is gezet bied ik standaard 21 dagen kosteloos ondersteuning aan voor het beheren van je website. Het is vaak zo dat als een website eenmaal live is er nog de nodige puntjes op de i gezet moeten worden. Of soms kunnen er bepaalde zaken net iets beter of makkelijker. Ik probeer er voor te zorgen dat je zo veel mogelijk zelf je website kunt onderhouden. Vind je dit uiteindelijk toch te lastig of kost het je te veel tijd dan kan ik je altijd nog adviseren over de extra servicemogelijkheden van Innovata.

Uiteindelijk heb je dan een website die uitnodigend en gebruiksvriendelijk is en goed gevonden gaat worden in Google. Een succesvolle website dus!

Hoe te beginnen?

Je bent zelfstandig professional of werkzaam in het mkb en wilt je presenteren op internet. Maar hoe nu te beginnen?

Je hoort en leest over allerlei mogelijkheden, maar hebt geen idee wat het beste bij jou en je bedrijf past. Ik kan je vrijblijvende adviezen en offertes verschaffen.

Bel of mail me voor een persoonlijk gesprek!