De ideale lengte

De ideale lengte van alles online. Nou ja, bijna alles.

Weet jij wat de optimale lengte van een tweet is? Met een maximum van 140 tekens zou je misschien denken dat het beste is deze ook allemaal te gebruiken. Dan heb je het mis! De ideale tweet heeft een lengte tussen de 71 en 100 tekens. Waarom dan niet die resterende tekens gebruiken? Omdat je dan te weinig ruimte overlaat om bijvoorbeeld retweets te kunnen voorzien van commentaar. Deze en meer ideale lengtes van (bijna) alles online vind je terug in deze blogpost.

De ideale lengte

Het magische getal

En wat te denken van een hashtag? Onderzoek wijst uit dat een hashtag van zes tekens het beste presteert. En voor Facebook blijkt 40 het magische getal te zijn. Berichten met (minder dan) 40 tekens zouden voor 85% meer betrokkenheid (likes, shares en reacties) zorgen dan berichten met meer dan 40 tekens. Je leest het goed, nog korter dan je tweets. Wat dat betreft is de zin hiervoor met 44 tekens al te lang!

Onderwerpregels voor je e-mail (nieuwsbrieven) zouden een ideale lengte van tussen de 28 en 39 tekens hebben, blog titels slechts 6 woorden en de ideale YouTube video zou niet langer dan 3 minuten moeten duren.

Infographic

In onderstaande infographic vindt je nog veel meer ideale lengtes van zo’n beetje alles online. Er zitten zeker een aantal interessante uitkomsten tussen die ik zelf de komende tijd ook eens in de praktijk ga brengen. Dan weet ik pas of het me inderdaad ook veel meer oplevert. Wordt vervolgd dus…

De ideale lengte van bijna alles online [infographic]

(Bron: Buffer)

Ferdi Soetekouw
Social media adviseur, trainer en coach | Online resultaatversneller | Ik help bedrijven en organisaties online marketing en social media doelgericht inzetten
Ferdi Soetekouw
Ferdi Soetekouw
Deel dit artikel:

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

keyboard_arrow_up