Facebook afbeeldingen vooral optimaliseren voor het nieuwsoverzicht

Er zijn op dit moment zeer uiteenlopende overzichten (zoals deze infographic) op internet te vinden die gaan over de juiste afmetingen voor afbeeldingen op je Facebook pagina. Maar hoeveel mensen komen er nou nog op je Facebook pagina nadat ze deze een ‘like’ hebben gegeven? Precies! Heel, heel weinig. Om exact te zijn slechts 1 procent. Dus 99 procent van alle indrukken met je berichten (en dus afbeeldingen) laat je achter in het persoonlijke nieuwsoverzicht van je fans. Zorg dus dat je de afbeeldingen die je plaatst op je Facebook pagina ook optimaliseert voor dit nieuwsoverzicht. Daar gebeurt het!

McBeard Media heeft over dit onderwerp twee handige infographics gemaakt die hieronder te vinden zijn.

Dit bedrijf meldt dat vierkante afbeeldingen – die ook op andere social media platforms geplaatst kunnen worden – zich wel over de hele kolom van dje Facebook pagina verspreiden, maar in het nieuwsoverzicht smaller en links uitgelijnd getoond worden. Het bedrijf adviseert daarom afbeeldingen met een verhouding 6:5 te gebruiken. Dat kan dus bijvoorbeeld een afbeelding zijn van 1200 pixels breed en 1000 pixels hoog.

Infographic Facebook nieuwsoverzicht

 

Infographic afbeeldingen voor Facebook pagina

Bron: allfacebook.com

Ferdi Soetekouw
Social media adviseur, trainer en coach | Online resultaatversneller | Ik help bedrijven en organisaties online marketing en social media doelgericht inzetten
Ferdi Soetekouw
Ferdi Soetekouw
Deel dit artikel:

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

keyboard_arrow_up