Domeinnaamkeuze (1): een goede extensie

Een aspect dat vaak weinig aandacht krijgt bij het opzetten van een website, is de keuze van de domeinnaam.  Het kiezen van een domeinnaam voor je site is erg belangrijk. Ga voor jezelf maar na hoe je namen van bepaalde sites onthoudt. Als je bijvoorbeeld het laatste nieuws wilt lezen zullen de meeste internetters in Nederland onmiddellijk aan www.nu.nl denken. Natuurlijk, dit bedrijf heeft veel reclame gemaakt en wordt ook daarom makkelijk gevonden, maar ook de makkelijk te onthouden domeinnaam is belangrijk. Een domeinnaam moet dus makkelijk te onthouden zijn.

Alleen met de kennisgeving dat een domeinnaam makkelijk te onthouden moet zijn, ben je er nog niet. Wanneer is een naam nu makkelijk te onthouden? Welke criteria gelden hier? In dit eerste bericht van vijf wordt ingegaan op het kiezen van een goede extensie.

Een goede extensie

Richt je je site specifiek op Nederlandse bezoekers? Kies dan voor een .nl domeinnaam. Ben je van plan om met je site een internationaal publiek te bereiken? Ga in dat geval voor een .com domeinnaam.

Wil je met je site alleen maar Nederlandse bezoekers trekken dan is het eigenlijk vanzelfsprekend dat je een .nl domeinnaam registreert. Nederlanders die op zoek zijn naar een product of dienst zullen eerder geneigd zijn de extensie .nl te gebruiken bij het intikken van het adres dan een .com of een domeinnaam met een andere extensie.

Het kan verder ook verstandig zijn om naast de .nl-variant ook de .com-variant te registreren. Doe je dit niet dan is de kans aanwezig dat iemand anders de .com-variant registreert en zelf een site begint onder deze naam. Dit kan verwarrend werken voor bezoekers van je site. De kosten voor registratie van een .com domeinnaam zijn niet erg hoog en je kunt na registratie deze domeinnaam eventueel door laten verwijzen naar de site op het .nl-domein.

Domeinnaam registeren?

Wil je meer informatie over domeinnaamregistratie? Neem dan contact op met Innovata.

Deel dit artikel:
domeinnaam

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

keyboard_arrow_up