Een puur en eerlijk antwoord

“Ja…hallo, je spreekt met Teun, Teun van de Keuken. Ik ben tv programmamaker en wil graag binnen nu en 3 weken een nieuwe website”. Het is half augustus als op een woensdagochtend mijn telefoon gaat en dit de eerste zinnen zijn van een telefoongesprek.

Website Teun van de Keuken

Flexibel

Teun: “Ik heb van Özcan Akyol gehoord dat jij zijn website hebt gemaakt. En deze ziet er mooi uit. Zoiets wil ik ook wel. Over drie weken komt mijn nieuwe boek ‘Puur en Eerlijk’ uit en daar hoort natuurlijk een goede website bij. En Özcan vertelde mij dat jij erg flexibel bent”. Nu ben ik inderdaad vrij flexibel, maar een goed functionerende website opleveren binnen drie weken is in mijn geval best snel. De gemiddelde tijd dat ik (naast mijn andere werkzaamheden als social media specialist) bezig ben met het bouwen van een website is zo’n vijf weken.

Belletje

Daarom heb ik ook niet direct ja gezegd op deze opdracht tijdens ons gesprek, maar Teun verteld dat ik eerst moet kijken of dit voor mij agenda technisch überhaupt mogelijk was. Op dat moment wist ik nog niet dat ik één van presentatoren van de Keuringsdienst van Waarde en initiatiefnemer van de “slaafvrije” Tony Chocolonely chocoladerepen aan de telefoon had. Ik moet zeggen dat zijn ietwat slissende stem me wel erg bekend voorkwam. Maar dat er nu direct een belletje bij mij ging rinkelen… Niet echt. Hier kwam ik pas achter toen ik na ons telefoongesprek een kijkje ging nemen op zijn (toen nog oude) website.

Klein dilemma

En tja, dan ga je wel even goed nadenken. Toch wel erg leuk, naast Özcan Akyol (en binnenkort Fidan Ekiz) nog zo’n ‘bekende’ Nederlander in je portfolio. Maar ik wil de verwachtingen ook waar kunnen maken en een goed resultaat afleveren. Als ondernemer ben je zo goed als je laatste opdracht. Een klein dilemma dus. Hoe ga ik in een korte periode van drie weken een mooie en goed functionerende website afleveren die waarschijnlijk de nodige bezoekers en aandacht (Teun heeft zo’n 21.000 Twitter volgers) zal krijgen?

Snel schakelen

Na het spreekwoordelijke nachtje slapen heb ik Teun de volgende dag mijn puur en eerlijke antwoord gegeven. Ik heb aangegeven er voor te willen gaan, maar dat ik voor een goed resultaat wel afhankelijk ben van de onderlinge samenwerking. Ik moest snel de benodigde input (content, logo, beeldmateriaal, etc.) hebben om een direct een snelle start te kunnen maken. En bij vragen van mijn kant zou ik snel met hem moeten kunnen schakelen. Hier hebben we gelukkig goede afspraken over gemaakt. En ik moet zeggen dat Teun er in deze korte periode en als druk bezet man alles aan heeft gedaan om samen met mij de nieuwe website tot een succesvol einde te brengen.

Website Teun van de Keuken

Handen schudden

Er staat inmiddels een mooie, professionele en mobielvriendelijke website (www.teunvandekeuken.nl) met onder andere columns en verhalen van Teun, tv uitzendingen en natuurlijk de aankondiging van zijn nieuwe boek ‘Puur en eerlijk’. Een ander onderdeel van zijn website heet ‘Handshakes’. Teun heeft de bijzondere gewoonte om van bekende en minder bekende mensen – die hij ontmoet tijdens onder andere de opnames van zijn programma’s – een foto te maken waarop hij handenschuddend te zien is met deze personen. Een leuke variatiant op de Selfie en wellicht de voorbode van een nieuwe hype, de ‘Handy’.

Een online uitleg over de nieuwe website via Skype of Google Hangouts staat nog op de planning, maar wat mij betreft kunnen Teun en ik elkaar alvast de handen schudden na deze kortstondige maar goede samenwerking.  Met een mooie website en een tevreden klant als resultaat. Wie weet ben ik binnenkort ook wel handenschuddend te vinden in Teun zijn fotogalerij…

Ferdi Soetekouw
Social media adviseur, trainer en coach | Online resultaatversneller | Ik help bedrijven en organisaties online marketing en social media doelgericht inzetten
Ferdi Soetekouw
Ferdi Soetekouw
Deel dit artikel:

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

keyboard_arrow_up