6 tips voor een super social media strategie

6 tips voor een super social media strategie [infographic]

6 tips voor een super social media strategie

Wist jij dat 77 procent van de social media gebruikers tenminste één merk volgen op social media? En dat meer dan de helft (56%) merken of bedrijven weer ontvolgen omdat ze alleen maar content delen die saai is of alleen maar gericht is op het verkopen van een product of dienst?

Voor de beste resultaten op social media moet je als bedrijf altijd de 80-20 regel volgen. Dit geldt helemaal voor kleine bedrijven en bedrijven die net actief zijn op een social media platform. De 80-20 regel houdt in dat 80% van de content die je deelt van waarde moet zijn voor de ontvanger. De overige 20% mag bestaan uit verkoop of marketing gerelateerde berichten. En ben je met je bedrijf actief op Twitter dan geldt zelfs de 90-10 regel (of hoger).

Deel ook vooral content van anderen voor betere resultaten. Dit helpt je om uiteindelijk als autoriteit op jouw gebied én expert binnen je niche gezien te worden. Controleer altijd zorgvuldig je berichten op taal- en typefouten, maak creatief gebruik van hashtags en wees vooral niet te bang om je persoonlijkheid te tonen.

Bekijk de infographic gemaakt door Axonn voor meer wetenswaardigheden en 6 tips voor het ontwikkelen van je eigen super social media strategie.

Super social media strategie

Ferdi Soetekouw
Social media adviseur, trainer en coach | Online resultaatversneller | Ik help bedrijven en organisaties online marketing en social media doelgericht inzetten
Ferdi Soetekouw
Ferdi Soetekouw
Deel dit artikel:

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

keyboard_arrow_up